Ihanan täyteläinen juustokeitto – makua tuovat valkosipulituorejuusto ja sinihomejuusto
Juustokeitto on miellyttävä talvinen lounas tai iltaruoka.
Lämmittävään juustokeittoon käytetään tuore- ja sinihomejuustoa. Ripotteiksi keiton pinnalle sopivat esimerkiksi krutongit, siemenet ja yrtit. Kuva: Sanne KatainenTähän juustokeittoon käytetään valkosipulilla maustettua tuorejuustoa sekä sinihomejuustoa, jotka antavat keitolle mehevää ja täyteläistä makua. Sileään keittoon purutuntumaa tuovat ripotteet, esimerkiksi leipäkrutongit, siemenet ja yrtit. Myös pekonimurut tai kinkkusuikaleet sopivat keittoon hyvin.
Juustokeitto
4 annosta
- Ainekset
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
- 2 ps (à 150 g) homejuustomurua
- ¼ tl valkopippuria
- Lisäksi
- leipäkrutonkeja
- pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- ruohosipulia
Valmistusohje
Mittaa kattilaan 6 dl vettä ja lisää liemikuutio. Sekoita vehnäjauhot yhteen desiin vettä. Sekoita suurus kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes vesi kiehuu.
Lisää kiehuvaan nesteeseen tuorejuusto, homejuustomurut ja valkopippuri. Sekoittele, kunnes juustot ovat liuenneet. Anna hissukseen kiehua muutama minuutti välillä pari kertaa sekoitellen.
Tarjoa halutessasi keiton kanssa leipäkrutonkeja, paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä sekä hienonnettua ruohosipulia.
Vinkki: Voit vaihtaa tuorejuuston sulatejuustoon. Jos käytät kiinteää sulatejuustoa, niin paloittele se nokareiksi ennen keittoon lisäämistä.
Vinkki: Liemikuutiossa ja juustoissa on suolaa, joten keitto ei kaipaa muuta lisättyä suolaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

