Metsästäjän lehtipihvi syntyy hirvestä tai peurasta: Kruunaa annos klassisella maustevoilla
Lehtipihvit valmistuvat nopeasti, joten paista ne vasta, kun annoksen muut lisukkeet ovat valmiina. Älä ylisuolaa pihvejä, sillä myös maustevoi on suolaista.
Lehtipihvin klassinen makupari on mustevoi, mutta yhtä hyvin voit tarjota sen haluamasi kastikkeen kanssa. Kuva: Sanne KatainenHelppo lehtipihvi kannattaa valmistaa joko ulkofileestä tai sisäpaistista. Sileällä nuijalla pihvi litistyy hellävaraisesti, eikä lihassyyt rikkoudu, kuten kuvioitujen nuijien piikeistä usein käy.
Metsästäjän lehtipihvi
4 annosta
- Ainekset
- noin 500 g hirven tai valkohäntäpeuran sisäpaistia tai ulkofileetä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl voita
- Maustevoi
- 60 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 oksaa persiljaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
Leikkaa liha poikkisyin neljään osaan. Laita pala kerrallaan kahden leivinpaperin väliin ja nuiji lihanuijalla mahdollisimman ohuiksi pihveiksi. Käytä mieluiten tasaista lihanuijaa, jotta lihassyyt eivät vaurioidu ja lihasnesteet valu ulos paistettaessa.
Valmista lisukkeet ja maustevoi ennen lihan paistamista, sillä pihvien paistamiseen menee vain noin minuutti. Maustevoita varten sekoita huoneenlämpöiseen voihin hienonnettu valkosipulinkynsi ja persilja.
Kuumenna pannulla puolet rasvasta ja paista 1–2 pihviä kerrallaan. Käännä pihvi, kun lihasnestettä tihkuu pinnalle. Ripottele valmiin pihvin pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Toista, kunnes kaikki pihvit on paistettu.
Tarjoa heti esimerkiksi lohkoperunoiden, perunamuusin tai uunijuuresten kanssa.
Vinkki: maustevoi on suolaista, joten lihan pinnalle ei välttämättä tarvitse ripotella muuta suolaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

