Tutkimus: raakamaito ei vaikuta laktoosi-intolerantikon oireisiin
Raakamaito vaikuttaa laktoosi-intolerantteihin samalla tavalla kuin pastöroitu, kertoo Stanfordin yliopistossa tehty tutkimus. Suomessa asiasta kertoi Suomen Kuvalehti.Tutkimusryhmän johtajan Christopher Gardnerin mukaan 16 koehenkilön tutkimuksessa ei löytynyt vihjettäkään väitteiden tueksi, joiden mukaan raakamaito ei aiheuttaisi laktoosi-intolerantikoille samanlaisia oireita kuin pastöroitu.
Maidot imeytyivät samalla tavalla, eivätkä koehenkilöt kokeneet eroa niiden aiheuttamissa oireissa.
Laktoosi-intolerantit koehenkilöt joivat tutkimuksessa pastöroitua maitoa, raakamaitoa ja laktoosittomana verrokkivaihtoehtona soijamaitoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


