Suklaa-lakritsikakku
Kahvin kanssa maistuu yksinkertainen suklaakakku. Veikeyttä makuun antaa lakritsijauhe.
Kahvin kanssa maistuu yksinkertainen suklaakakku. Veikeyttä makuun antaa lakritsijauhe. Kuva: Jaana KankaanpääSuklaa-lakritsikakku
noin 12 palaa
Ainekset
- 200 g taloussuklaata
- 100 g voita
- 4 kananmunaa
- 200 g tomusokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 rkl lakritsijauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
- tomusokeria
- vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Valmistusohje
Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset puolen sokerinmäärän kanssa.
Vaahdota samoilla vatkaimilla keltuaiset ja loppu sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja suklaaseos. Sekoittele valkuaisseos mukaan.
Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoa sellaisenaan, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

