Kaurajuomaa käyttämällä valmistuu erinomaisen kuohkeat vegaaniset korvapuustit
Vegaaninen pullataikina tehdään kuten tavallinenkin, mutta eri aineilla.
Kaurajuomalla valmistuu mehevät korvapuustit. Siirappivedellä voideltuihin pulliin raesokeri kiinnittyy hyvin. Kuva: Sanne KatainenKäytä taikinanesteeksi pullataikinaan kaurajuomaa, jätä kananmunat pois, ja valitse rasvaksi maidoton margariini. Muuten vegaaninen pullataikina tehdään kuten perinteinenkin, ja se myös käyttäytyy ja leipoutuu samankaltaisesti.
Pullia ei tarvitse voidella tai voiteluun voi valita lähes minkä tahansa kaurajuoman, -gurtin tai -vanukkaan. Kaurapohjaiset tuotteet antavat pullien pintaan myös kiiltoa. Ohjeemme korvapuustit voideltiin siirappivedellä, koska sen jättämään hiukan tahmeaan pintaan raesokeri kiinnittyy hyvin.
Vegaaniset korvapuustit
noin 12 kpl
- Ainekset
- 2 ½ dl kaurajuomaa
- ½ (à 50 g) pkt hiivaa
- 1 ½ dl sokeria
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- 75 g maidotonta margariinia
- Täyte
- 25 g maidotonta margariinia
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl kanelia
- Voiteluun
- ½ dl vettä
- ½ dl siirappia
- Koristeluun
- 2 rkl raesokeria
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen kaurajuomaan hiiva. Lisää sokeri ja sen verran jauhoja, että saat vellimäisen juuren. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan, kunnes juuri kuplii, eli noin 10 minuutiksi.
Lisää kardemumma, suola ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 5 minuuttia.
Kauli taikina noin 30 × 60 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle huoneenlämpöinen rasva ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikina leveämmältä sivulta pötköksi ja leikkaa kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pullat korvapuusteiksi painamalla sormella keskeltä kapeimmasta kohdasta alas. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 40 minuuttia.
Voitelua varten sekoita vesi ja siirappi keskenään. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata tuorehiivan 1 pussilla (11 g) kuivahiivaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
