Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kaurajuomaa käyttämällä valmistuu erinomaisen kuohkeat vegaaniset korvapuustit

Vegaaninen pullataikina tehdään kuten tavallinenkin, mutta eri aineilla.
Kaurajuomalla valmistuu mehevät korvapuustit. Siirappivedellä voideltuihin pulliin raesokeri kiinnittyy hyvin.
Kaurajuomalla valmistuu mehevät korvapuustit. Siirappivedellä voideltuihin pulliin raesokeri kiinnittyy hyvin. Kuva: Sanne Katainen

Käytä taikinanesteeksi pullataikinaan kaurajuomaa, jätä kananmunat pois, ja valitse rasvaksi maidoton margariini. Muuten vegaaninen pullataikina tehdään kuten perinteinenkin, ja se myös käyttäytyy ja leipoutuu samankaltaisesti.

Pullia ei tarvitse voidella tai voiteluun voi valita lähes minkä tahansa kaurajuoman, -gurtin tai -vanukkaan. Kaurapohjaiset tuotteet antavat pullien pintaan myös kiiltoa. Ohjeemme korvapuustit voideltiin siirappivedellä, koska sen jättämään hiukan tahmeaan pintaan raesokeri kiinnittyy hyvin.

Vegaaniset korvapuustit

noin 12 kpl

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 2 ½ dl kaurajuomaa
  • ½ (à 50 g) pkt hiivaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 75 g maidotonta margariinia
  • Täyte
  • 25 g maidotonta margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Voiteluun
  • ½ dl vettä
  • ½ dl siirappia
  • Koristeluun
  • 2 rkl raesokeria

Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen kaurajuomaan hiiva. Lisää sokeri ja sen verran jauhoja, että saat vellimäisen juuren. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan, kunnes juuri kuplii, eli noin 10 minuutiksi.

Lisää kardemumma, suola ja sulatettu, jäähtynyt rasva. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 5 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauli taikina noin 30 × 60 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle huoneenlämpöinen rasva ja ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikina leveämmältä sivulta pötköksi ja leikkaa kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pullat korvapuusteiksi painamalla sormella keskeltä kapeimmasta kohdasta alas. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 40 minuuttia.

Voitelua varten sekoita vesi ja siirappi keskenään. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata tuorehiivan 1 pussilla (11 g) kuivahiivaa.