Tunnetko Viktorian kiisselin? Näin makea herkku valmistuu ohrasta
Viktorian kiisseli ei muistuta rakenteeltaan kiisseliä. Paremminkin se on vanukasmainen.Alun perin Viktorian riisinä tunnettu jälkiruoka valmistetaan tällä kertaa kotimaisesta rikotusta ohrasuurimosta. Pohjaksi keitetään ohrapuuro, mikä maustetaan sitruunalla. Lopuksi kylmään puuroon sekoitetaan kermavaahtoa. Punainen marjakeitto viimeistelee tämän jouluisen herkun. Marjakeittona maistuu niin puolukka-, vadelma- kuin mansikkakeitto.
Ohra-viktoriakiisseli
10–12 annosta
- Ainekset
- 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 4 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 8 dl Kiehu-maitoa
- 2 rkl sokeria
- ½ rkl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl luomusitruunan kuoriraastetta
- 3 dl kuohukermaa
- Tarjoiluun
- vadelmakeittoa
Valmistusohje
Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja hauduta kypsäksi. Jäähdytä puuro kylmäksi. Mausta sokereilla, sitruunamehulla sekä raastetulla sitruunankuorella. Lisää lopuksi kerma vaahdotettuna. Tarjoa vadelmakeiton kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


