Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uunijuusto

Ternimaidosta syntyy maukas uunijuusto. Jos ei ole ternimaitoa, niin uunijuustoa voi valmistaa myös käyttämällä maitojauhetta ja munia.
Uunijuustoa voi valmistaa monella tapaa.
Uunijuustoa voi valmistaa monella tapaa. Kuva: Jaana Kankaanpää

Uunijuusto

6 annosta

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 4 dl maitojauhetta
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • vadelmahilloa tai
  • sokeria ja kanelia

Valmistusohje

Sekoita maitojauhe veteen. Lisää muna ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun 1,5 litran uunivuokaan. Paista 175 asteessa, kunnes uunijuusto on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean pinnan (noin 40 minuuttia). Tarjoa hillon tai sokerin ja kanelin kera.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Herkku-uunijuusto

Käytä veden sijasta 4 dl vettä ja 2 dl kevytkermaa. Valmista kuten Uunijuusto.

Uunijuusto ternimaidosta

Lisää litraan juustomaitoa 1 tl suolaa. Kaada maito voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 45 min. Ripottele kypsän uunijuuston päälle kanelia ja sokeria.