Punaviinissä haudutettu karitsapata

Punaviinissä haudutettu karitsapata
6 annosta
Ainekset
- noin 1 kg karitsan tai lampaan paistia (luutonta)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 ruukku persiljaa
- 3–5 valkosipulinkynttä
- 1 rkl sitruunankuoriraastetta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 porkkanaa
- 1 purjo (silputtuna)
- 1 sipuli (hienonnettuna)
- 2 tl timjamia
- 5 dl punaviiniä (tai vettä)
- 1 lihaliemikuutio
Tarjoiluun
- 2 dl artisokansydämiä
Valmistusohje
Poista lihasta mahdolliset kalvot ja tali. Leikkaa liha paloiksi, kumoa kulhoon ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Hienonna persilja, silppua valkosipuli ja raasta sitruunankuori. Sekoita ne keskenään.
Kuumenna öljyä paistinpannussa. Ruskista lihapalat useassa erässä. Kumoa lihapalat uunipataan, lisää pannulle tilkka vettä, kuumenna ja kaada liemi joukkoon.
Lisää pannulle kuoritut ja lantiksi leikatut porkkanat, purjo- ja sipulisilput ja kuullota niitä öljytilkassa noin 5 minuuttia. Ripottele suurin osa persiljaseoksesta sekaan. Jätä loput koristeluun.
Mausta muhinut sipulisilppu timjamilla. Kumoa kasvisseos pataan lihapalojen joukkoon.
Kaada pataan viini ja murenna joukkoon liemikuutio. Sekoita.
Kypsennä lammaspataa liedellä tai uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.
Koristele ruoka öljyyn säilöttyjä artisokansydämillä ja lopulla persiljaseoksella. Tarjoa keitetyn riisipastan, perunoiden tai riisin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä
- Söin täällä: Uudistunut Pastis tarjosi pikamatkan Ranskaan
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Vesi ja öljy ne yhteen soppii – tämä on oodi emulsiolle