Itämaiset muikkusipsit
Itämaisittain maustetut muikkusipsit maistuvat herkullisilta jugurtista tehdyn dippikastikkeen kanssa. Voit tarjota niitä heti kuumina, mutta ne maistuvat myös kylminä.
Itämaisittain maustetut muikkusipsit sopivat illanistujaisten dippiherkuksi tai saunaillan jälkeen herkuteltavaksi. Kuva: Sanne KatainenItämaiset muikkusipsit
4–6 annosta
Ainekset
- 400 g muikkuja
Mausteseos
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl jerk-maustetta
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl chilijauhetta
Paistamiseen
- 5 dl rypsiöljyä
Dippikastike
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Fileoi kalat ja poista pää sekä selkäruoto pyrstöineen. Käytä pienet fileet kokonaisina, mutta leikkaa isommat fileet 2–4 osaan.
Sekoita mausteseoksen aineet keskenään. Pyörittele muikkufileet mausteseoksessa.
Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kypsennä muikkusipsit kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Nosta kalat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
Sekoita jugurttiin sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet.
Tarjoa lämpimät muikkusipsit jugurttidipin kanssa iltapalana tai illanistujaisissa. Sipsit maistuvat hyviltä myös kylminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
