Marjapiirakka
Perinteinen marjapiiras on perheen suosikkijälkiruoka niin arkeen kuin juhlaan. Kesällä pakastetut marjatertut viimeistelevät näyttävän kattauksen.
Jos kesällä olet pakastanut kokonaisia herukkaterttuja, niin koristele marjapiirakka tertuilla ja kermavaahdolla. Kuva: Jaana KankaanpääMarjapiirakka
8–10 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl spelttihiutaleita
- 1 muna
- 1 dl maitoa
- ½ rkl leivinjauhetta
Täyte
- 1 l musta- tai punaherukoita
- 1½ dl sokeria
- ½ vaniljatankoa
- ½ dl vettä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Laita täytteen ainekset kattilaan, vaniljatangon puolikas halkaistuna. Keitä täytettä, kunnes marjat ovat pehmeitä. Jäähdytä ja poista vaniljatangon palaset.
Sekoita sulatettu voi, sokeri ja jauhot sekä spelttihiutaleet murumaiseksi seokseksi. Ota vajaa 1 dl muruseosta erilleen. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, maito ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, halkaisija noin 25 cm. Levitä jäähtynyt hilloke taikinan päälle. Ripottele pinnalle erilleen otettu muruseos. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.
Tarjoa kermavaahdon, pehmeän jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vinkki
Jos olet pakastanut kokonaisia karviaisia, niistä voi keittää pirteän hillokkeen piirakan päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
