Ahdistaako ruuanlaitto? Kokeile näitä herkullisia yhden pellin ruokia
Jos haluat hoitaa keittiöpuuhat rennosti ja vähällä tiskillä, valmista koko ateria yhdessä astiassa.
Broilerin luuttomat paistileikkeet sopivat hyvin kypsennettäväksi uunissa. Pelti lastataan täyteen kasviksia, eikä muita lisäkkeitä tarvitakaan. Kuva: Sanne KatainenKun kokoat raaka-aineita vaikkapa uunipellille tai kattilaan, ole tarkkana ainesten eri pituisten kypsennysaikojen kanssa. Paloittele siis kovat juurekset, kuten lantut, punajuuret, juurisellerit ja porkkanat pienemmiksi kuin nopeammin kypsyvät perunat, parsakaalit, tomaatit ja kesäkurpitsat. Vaihtoehtoisesti voit lisätä aineksia pellille porrastetusti.
Käytä paistomittaria niin isojen lihapalojen kuin kalojen kypsennyksessä. Näin varmistat mehevän lopputuloksen.
Tiesitkö, että voit kypsentää myös riisin, ohran ja pastan uunissa? Levitä ne raakana uunivuokaan, nostele päälle vaikkapa broilerin koipireisiä sekä kasviksia ja lisää tarvittava määrä liha-, kala- tai kasvislientä. Kypsymisen aikana neste imeytyy ja mehevöittää koko aterian.
Voit mainiosti esivalmistella aterian osaset jo edellisenä päivänä. Kuori, pilko ja mausta kasvikset valmiiksi ja sekoita mureketaikina odottamaan jääkaappiin.
Kasvispasta yhdessä kattilassa
Broilerin paistileikkeet ja kreikkalainen kasvishöystö
Uunilohi ja juurekset paistopussissa
Kokeile myös näitä yhden pellin ruokia:
Broilerin koipireisiä, riisiä, herne-maissi-paprikasekoitusta, liemenä tomaattimurska-kanalientä.
Lihapyöryköitä, suippopaprikaa, sipulia, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja halloumia.
Porsaankyljyksiä, parsa- ja ruusukaaleja, bataattilohkoja ja suolapähkinöitä.
Haukimureketta sekä hasselbackan perunoita ja porkkanoita.
Uunimunakasta, joukossa keitettyä perunaa, palvikinkkua, paprikaa ja ruohosipulia.
Katso ohjeet MT/Ruoka -reseptihausta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
