Raparperikakku
Kesän leivonnaiskausi alkaa kirpakalla raparperilla. Mitä tasaisemmin jaksat asetella raparperipalat paistovuoan pohjalle, sen kauniimpi on keikauskakun lopputulos.
Mitä tasaisemmin jaksat asetella raparperipalat paistovuoan pohjalle, sen kauniimpi on keikauskakun lopputulos. Kuva: Sanne KatainenRaparperikakku
10 annosta
Vuoan pohjalle
- 25 g voita sulatettuna
- 1 dl sokeria tai fariinisokeria
- 5 dl raparperipaloja
- 1/2 tl inkivääriä
Taikina
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaista kookosta tai kookoskermaa
Lisäksi
- mansikkakermajäätelöä
Valmistusohje
Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 24 senttimetriä) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja paperi sulatetulla rasvalla. Laita pohjalle keskenään sekoitettu sokeri, raparperipalat ja inkivääri.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan raparperipalojen päälle.
Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä ja irrota paperi varovasti. Tarjoa mansikkajäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

