Lihateollisuus lopetti tutkimuskeskuksensa
Lihateollisuuden tutkimuskeskuksen toiminta loppuu. Yrityksen henkilökunta irtisanotaan tästä päivästä (4.2.) alkaen.Lihateollisuuden tutkimuskeskus LTK Osuuskunnan hallitus on päättänyt lopettaa kaikki LTK:n toiminnot.
”Toiminta on ollut viime vuodet erittäin tappiollista, minkä vuoksi päädyimme toimintojen lopettamiseen”, toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.
Salonen nimitettiin toimitusjohtajaksi marraskuun lopussa. Silloin hänen tehtäväkseen kerrottiin ”uuden muutosohjelman läpivienti”. Viime viikkoina se on tarkoittanut yt-neuvotteluita. Koko 16 hengen henkilökunta irtisanottiin tänään tiistaina.
Vaikka LTK:n toiminta lakkautetaan, sen tarjoamille palveluille ja työntekijöille haetaan jatkuvuutta muiden elintarvikealan kehittämisorganisaatioiden kanssa Suomessa, Salonen kertoo.
LTK on tutkinut lihan laatuun ja eläinten hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Yrityksille LTK on tarjonnut laboratoriopalveluita sekä keinoja ja mittareita elintarviketurvallisuuden ja teknologian parantamiseen. LTK on myös vastannut teurasruhojen luokituksen ja punnituksen valvonnasta ja luokittajien koulutuksesta.
LTK:n omistavat Atria ja HK Scan.
LTK:n toiminta alkoi 1940. Tehtävä oli tukea osuusteurastamojen liiketoimintaa ”tieteen ja erityisesti biokemian tarjoamin keinoin”.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
