Mustikkainen pannupulla

Mustikkainen pannupulla syntyy, kun mustikoiden päälle ripotellaan muruseosta. Leivo pulla löysästä juuritaikinasta, niin se säilyy vähän pitempään tuoreena – ellei tule syödyksi.
Uunipannullisesta juuritaikinaan leivottua mustikkapullaa voi leikata mieleisiään paloja päiväkahvin kanssa tarjottavaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mustikkainen pannupulla

8-10 annosta

Ainekset

  • 4 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 150 g voita sulatettuna
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl pakastemustikoita
  • Muruseos
  • 75 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, noin 42 astetta. Lisää desi sokeria. Sekoita kuivahiiva 5 desiin jauhoja ja lisää maitoon. Peitä kulho liinalla ja nosta vesihauteeseen noin 10 minuutiksi. Seos kuplii, kun hiiva on aloittanut toimintansa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta kulho vesihauteesta ja sekoita taikinaan loput aineet. Painele jauhotetulla kädellä löysä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna kohota.

Levitä kohonneen taikinan päälle puoliksi sulaneet mustikat. Sulata muruseoksen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Murustele seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.