Meksikolaiset tortillakupit
Tortillat muodostavat meksikolaisen ruuan perustan. Ne ovat vehnästä tai maissista valmistettuja ohuita leipäsiä. Leipäsen päälle voi koota ruokaisia, muhennosmaisia täytteitä, tuoresalaattia, tomaattia, kurkkua, kermaviilikastiketta. Vain mielikuvitus on rajana tortillan täytteissä.

Täytetyt tortillakupit pysyvät kauniisti pystyssä muffinipellin koloissa lämmittämisen ajan. Vaihtoehtoisesti voit latoa ne korkeaan uunivuokaan pystyyn vieri viereen. Kuva: Jaana Kankaanpää
Meksikolaiset tortillakupit
12 kpl
Ainekset
- 6 keskikokoista tortillalevyä
- Täyte
- 400 g jauhelihaa tai 1 pkt (240 g) nyhtökauraa
- 1 rkl voita
- 1 iso sipuli
- 1 iso paprika
- 1 tl suolaa
- 1 pussi (200 g) pakastemaissia
- 1 prk (70 g) tomaattisosetta
- 1 prk Koskenlaskijaa, jalapeno-cheddar
Valmistusohje
Ruskista jauheliha tai nyhtökaura ja hienonnettu sipuli kevyesti voissa pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Lisää maissi ja tomaattisose. Kuumenna. Lisää maustettu Koskenlaskija.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Puolita tortillat. Kiepauta leveäksi tuutiksi ja taita alareunaa vähän ylöspäin, jotta pohja sulkeutuu. Laita kupit muffinivuoan syvennyksiin ja täytä. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai tuoresalaatin ja guacamolekastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Tämän maustekakun maku vain paranee tekeytyessään – viimeistele kahvikuorrutteella juuri ennen tarjoilua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Kalamakkaraa, keksitaikinaa ja fyysikon voileipiä – tässä ovat suomalaisen menestysreseptin finalistit
- Paraisten piparkakut
- Ihanan rapeakuoriset baklavat – rullaaminen tekee valmistamisesta helpompaa