Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Meksikolaiset tortillakupit

Tortillat muodostavat meksikolaisen ruuan perustan. Ne ovat vehnästä tai maissista valmistettuja ohuita leipäsiä. Leipäsen päälle voi koota ruokaisia, muhennosmaisia täytteitä, tuoresalaattia, tomaattia, kurkkua, kermaviilikastiketta. Vain mielikuvitus on rajana tortillan täytteissä.
Täytetyt tortillakupit pysyvät kauniisti pystyssä muffinipellin koloissa lämmittämisen ajan. Vaihtoehtoisesti voit latoa ne korkeaan uunivuokaan pystyyn vieri viereen.
Täytetyt tortillakupit pysyvät kauniisti pystyssä muffinipellin koloissa lämmittämisen ajan. Vaihtoehtoisesti voit latoa ne korkeaan uunivuokaan pystyyn vieri viereen. Kuva: Jaana Kankaanpää

Meksikolaiset tortillakupit

12 kpl

Ainekset

  • 6 keskikokoista tortillalevyä
  • Täyte
  • 400 g jauhelihaa tai 1 pkt (240 g) nyhtökauraa
  • 1 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso paprika
  • 1 tl suolaa
  • 1 pussi (200 g) pakastemaissia
  • 1 prk (70 g) tomaattisosetta
  • 1 prk Koskenlaskijaa, jalapeno-cheddar

Valmistusohje

Ruskista jauheliha tai nyhtökaura ja hienonnettu sipuli kevyesti voissa pannulla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Lisää maissi ja tomaattisose. Kuumenna. Lisää maustettu Koskenlaskija.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puolita tortillat. Kiepauta leveäksi tuutiksi ja taita alareunaa vähän ylöspäin, jotta pohja sulkeutuu. Laita kupit muffinivuoan syvennyksiin ja täytä. Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai tuoresalaatin ja guacamolekastikkeen kanssa.