Kesäsangria
Sangria on raikas, espanjalainen kesäjuoma. Alun perin se tunnetaan punaviinipohjaisena juomana. Joukkoon lisätään viipaloituja hedelmiä ja marjoja. Tällä kertaa kesäsangria valmistetaan punaiseen mehuun, esimerkiksi mansikka- tai viinimarjamehuun. Pakastimesta laitetaan viime sadon viimeiset mansikat joukkoon jääpaloiksi.Kesäsangria
6 annosta
Ainekset
- pala (300 g) vesimelonia
- 1 appelsiini
- 1/2 rasiaa vihreitä rypäleitä
- 1 limetti
- 1 l mansikka-rypälemehua
- (jäisiä mansikoita)
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu meloni pieniksi kuutioiksi. Samoin kalvottomiksi leikatut appelsiiniviipaleet. Pese ja puolita rypäleet. Laita hedelmät isoon, kannelliseen purkkiin. Lohko hyvin pesty limetti. Purista muutamasta lohkosta mehu hedelmien päälle.
Laita osa lohkoista purkkiin. Kaada päälle kylmä mehu. Mikäli pakastimessa on viimevuotisia mansikoita, niin nyt aika käyttää ne ennen uutta satoa. Lohko marjat puoli jäisinä tai laita pienemmät kokonaisina juoman joukkoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

