Lidlin pääsiäishitteihin raaka-aineet muualta – vain mämmiviineri ja pashapulla kokonaan kotimaisia
Lammastuotteet valmistetaan tuontilihasta, ja pääosa pääsiäissuklaista tehdään Saksassa.Ottaisiko pääsiäispöytään lammasnakkeja, karitsanpyöryköitä vai lammas-merquez-raakamakkaraa? Nämähän näyttäisivät olevan kotimaisia – vai ovatko sittenkään?
Lidl veikkaa näistä tulevan pääsiäisen myyntimenestyksiä, mutta tarkempi selvittely osoittaa, että vaikka sekä karitsanpyörykät että raakamakkarat on valmistettu Suomessa, niin niihin käytetty liha on kaikkea muuta kuin suomalaista.
Karitsanpyöryköihin liha tulee Uudesta-Seelannista. Lammasnakit valmistetaan Ruotsissa ja lampaanliha niihin tulee Irlannista ja naudanliha Alankomaista.
Lammas-merquez-raakamakkaroiden lampaanliha on joko uusiseelantilaista tai espanjalaista, mutta sianliha tulee sentään Suomesta.
Lidlin oman suklaamerkin Favorinan pääsiäissuklaat ovat pääosin Saksasta ja jotkut myös belgialaista suklaata.
Pääsiäisen kahvileipähitit sentään osuvat kokonaan kotimaahan: mämmiviineriä ei tuoda ulkomailta eikä myöskään pashapullaa.
Lue myös:
Miltä maistuu mämmiviineri? Lidl aikoo paistaa sitä pääsiäisen sesonkituotteeksi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

