Vuohenputki-gorgonzolarisotto
Vuohenputkia voi silputa kevyesti ryöpättyinä risottoon, johon makua antavat ennen kaikkea gorgonzola- ja parmesaanijuustot.Vuohenputki-gorgonzolarisotto
4 annosta
Ainekset
- 1,5 l kasvislientä
- 3 dl risottoriisiä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 1,5 rkl valkoviinietikkaa
- 2 sipulia
- rypsiöljyä
- 2 dl parmesaania
- 50 g voita
- noin 75 g gorgonzola-juustoa
- noin 2 l vuohenputkia varsineen (tuoreena)
Valmistusohje
Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa tai kasarissa rypsiöljyssä. Lisää sipulien joukkoon risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja valkoviinietikka ja anna kiehua. Lisää kattilaan kasvislientä vähitellen ja sekoita välillä, kunnes risotto on al dente.
Kiehauta vuohenputkia vedessä noin 3 minuuttia, huuhtele ja silppua pieneksi. Viimeistele lisäämällä risottoon voi ja parmesaaniraaste sekä silputut vuohenputket. Leikkaa gorgonzola pieniksi paloiksi ja lisää risoton joukkoon.
Vinkki: voit käyttää myös jotain toista sinihomejuustoa
Ohje: Kaisa Rantama
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

