Jos et kestä gluteenia, kokeile keittää puuro teff-hiutaleista
Teff-puurossa on kuitua ja proteiinia ja se on helppo tehdä haudutuskattilassa.Puuro muistuttaa väriltään ruispuuroa ja teff-siemenet ovat pieniä kuin mannaryynit.
Gluteeniton teff-puuro
- 1 l vettä/maitoa
- 2,5–3 dl gluteenittomia teff-puurohiutaleita
- 1 tl suolaa
Kuumenna neste kiehuvaksi ja lisää joukkoon puurohiutaleet hyvin sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää suola ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Mitä pidempään maltat hauduttaa puuroa, sen pehmeämpää siitä saat.
Nauti puuro voisilmän kanssa ruispuuron tapaan tai vaihtoehtoisesti marjojen tai hedelmien kera.
Vinkki: Samalla ohjeella voit tehdä myös uunipuuroa.
Veteen tehdystä teff-puurosta saat maittavaa puolukka-teff-puuroa, kun laitat vain hippusen suolaa, lisäät puolukkasurvosta ja maustat sokerilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


