Syödäänkö teillä ensi viikonloppuna jouluruokaa? Suomalaisilla yllättävä pääsiäisherkku
Tyypillisesti pääsiäisenä herkutellaan noin kolmen kilon kinkulla.
Vaikka voisi luulla, joulukinkkujen myynti ei suinkaan lopu jouluun, vaan niitä myydään pääsiäiseen asti yli 20 000 kiloa kuukaudessa. Kuva: Jaana KankaanpääPääsiäinen on pitkien pyhien ja vapaapäivien ansiosta suurimpia ruoka- ja erityisesti lihasesonkeja. Muista juhla-ajoista, kuten esimerkiksi joulusta poiketen pääsiäinen on lihayhtiö HK Scanin mukaan monipuolisempi, useiden lihatuotteiden- ja tuotetyyppien sesonki.
Löytyy suomalaisten pääsiäispöydistä myös yksi hieman yllättävämpi herkku, nimittäin joulukinkku.
Vaikka voisi luulla, joulukinkkujen myynti ei suinkaan lopu jouluun, vaan niitä myydään pääsiäiseen asti yli 20 000 kiloa kuukaudessa.
"Tosin pääsiäiseen kinkkujen myynti sitten loppuukin. Tämä on selvästi nähtävissä, oli pääsiäisen ajankohta maaliskuussa tai huhtikuussa", HK Scanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo kertoo tiedotteessa.
Pääsiäisenä syödään tyypillisesti HK Scanin mukaan noin kolmen kilon kinkkuja. Kinkkuja myydään tasaisesti koko maassa, joten mistään tietyn maakunnan perinteestä ei ole kyse.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
