Fredrikan bostonpulla
Pullan ystävät leipovat Runebergin-päiväksi pipareilla ja vadelmahillolla täytetyn kakkumaisen bostonpullan. Kotitekoinen hillo on yleensä aika löysää, joten bostonpullan sisään kannattaa sivellä vadelmamarmeladia tai kiinteää hilloa.Fredrikan bostonpulla
14 pullaa
Ainekset
- 1/2 rkl kardemummaa
- 75 g voita sulatettuna
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 munaa
- noin 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 50 g voita
- 2 dl kiinteää vadelmahilloa tai marmeladia
- 2 dl piparimuruja
Voiteluun
- 1/2 munaa
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Sulata voi reilun kokoisessa kattilassa ja kiehauta kardemumma voisulassa. Nosta levyltä. Lisää kylmä maito. Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen seokseen. Vatkaa muna ja lisää puolet siitä taikinaan. Toinen puoli jää voiteluun. Lisää osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, 30 x 50 cm. Levitä pehmeä voi levylle. Lusikoi vadelmahillo tasaisesti päälle ja ripottele lopuksi piparimurut. Jätä toiselta pitkältä sivulta hiukan tyhjää, sillä täyte kulkee rullatessa eteenpäin.
Kääri löysälle rullalle. Leikkaa 14 palaa. Nostele palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 26 cm) leikkauspinta ylöspäin. Jätä hiukan tilaa kohoamista varten.
Voitele kohonnut pulla munalla ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Siivilöi jäähtyneelle pinnalle tomusokeria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


