Ahven-kasvisvuoka

Onkiahvenet saavat ruokaisan lisän juurespedistä. Kala-kasvisvuokaa kypsennetään matalalla lämmöllä toista tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Laita onkiahvenet juuresten kanssa vuokaan ja anna hautua hiljalleen folion alla kypsäksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ahven-kasvisvuoka

4 annosta

Ainekset

  • noin kilo ahvenia
  • 2 tl suolaa
  • 10 mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purjo
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Suomusta ahvenet, ota sisälmykset pois ja huuhtele kalat. Voit paloitella isoimmat kalat kahteen kolmeen osaan tai kypsentää kokonaisina. Mausta kalat sisältä ja pinnalta teelusikallisella suolaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa puhdistettu purjo renkaiksi, viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet, porkkanat ja selleri.

Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja mausta teelusikallisella suolaa. Sekoita pippurit joukkoon ja nosta kalat kasvisten päälle.

Kaada vuokaan hiukan vettä ja laita alumiinifolio päälle. Laita folioon muutama pieni reikä, jotta höyry pääsee ulos.

Kypsennä 200 asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsentämistä puolitoista tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Vinkki

Kauli alumiinifolion tilalle valmiista ruistaikinasta levy. Voitele voisulalla ja pistele haarukalla muutama reikä.