Tästä ei sunnuntaiateria enää juuri paremmaksi voi mennä: Hauduttele hirvestä erityisen mureaa
Kumina ja muut mausteet tekevät sipulisesta hirvivuoasta suussa sulavan makunautinnon. Tässä vuokaruoassa hautuvat mureiksi luuton lapapaisti, niska, ulko- tai kulmapaisti.
Sipulinen hirvivuokamme on tulvillaan kuminan ja eksoottisempien mausteiden aromeja maukkaan hirvenlihan ja makeaksi hautuneen sipuli-sellerihöystön kanssa. Kuva: Sanne KatainenRuoka hautuu uunissa itsekseen, ja pitkähkö haudutus takaa murean lopputuloksen. Tästä ei metsästäjän sunnuntaiateria enää juuri paremmaksi voi mennä. Sopii tarjota arvovieraillekin.
Sipulinen hirvivuoka
6–8 annosta
- Ainekset
- noin 1 kg hirven luutonta lapapaistia, niskaa, ulko- tai kulmapaistia
- 6 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 400 g juuriselleriä
- 2 rkl rypsiöljyä tai voita
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl kuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1 rkl vahvaa sinappia
- noin 4 dl vettä
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista.
Suikaloi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori selleri ja leikkaa lastuiksi.
Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista lihat kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun. Lisää pannulle rasvaa ja muut mausteet. Anna kuohahtaa. Lisää sipulit sekä sellerit ja kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Sekoita joukkoon hunaja.
Kumoa sipuliseos uunivuokaan ja nosta lihat sipulien lomaan. Voitele lihojen pinnat sinapilla. Lisää vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Peitä vuoka kannella tai foliolla ja nosta 150-asteiseen uuniin 4 tunniksi. Lisää puolivälissä tarvittaessa vettä. Ota kansi pois ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen noin 10 minuutiksi.
Tarjoa sipulinen hirvivuoka perunoiden ja salaatin tai höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

