Uunisiika saa täytteekseen pekonia, lehtikaalia ja puolukoita
Kokonaisena uunissa kypsennettävä siika saa täytteekseen pekoni-lehtikaali-puolukkaseosta.Siikaa on kaupoista saatavana niin villinä kuin kasvatettunakin. Siian tilalla voit mainiosti käyttää muita vastaavan kokoisia lohikaloja.
Kala kypsennetään kokonaisena uunissa, ja täytteekseen se saa pekonia, lehtikaalia ja puolukoita.
Helppoa ja herkullista!
Täytetty siika
4 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 800 g) siika
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Täyte
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 ps (100 g) lehtikaalia
- 1 sipuli
- 1 ps (200 g) puolukoita
- Kastike
- 1 prk kermaviiliä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl sitruunapippuria (suolatonta)
Valmistusohje
Pyyhi kalan vatsaontelo ja pinnat puhtaiksi. Ripottele vatsaonteloon suolaa ja mustapippuria. Jos kala on iso, niin voit tehdä sen pintaan selkälihan kohdalle viiltoja, ja hieroa myös niihin suolaa ja pippuria. Nosta siika leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille.
Suikaloi pekoni. Irrota lehtikaalista lehtiruodit. Paloittele pehmeät osat. Kuori ja hienonna sipuli.
Kumoa pekonit kuumalle pannulle ja ruskista sekoitellen. Lisää lehtikaalit ja sipulit. Paista vielä hetki. Siirrä pannu sivuun ja lisää puolukat.
Täytä kalan vatsa pekoni-lehtikaaliseoksella. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä lähtee irti kevyesti vetämällä.
Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin mausteet. Tarjoa lisäksi perunoita ja vihersalaattia.
Vinkki: Jos kaikki täyte ei mahdu kalan vatsaan, niin tarjoa yli jäänyt erillisestä astiasta kalan lisukkeeksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

