Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uunisiika saa täytteekseen pekonia, lehtikaalia ja puolukoita

Kokonaisena uunissa kypsennettävä siika saa täytteekseen pekoni-lehtikaali-puolukkaseosta.
Mehukas siika saa makua mm. pekonista.
Mehukas siika saa makua mm. pekonista. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siikaa on kaupoista saatavana niin villinä kuin kasvatettunakin. Siian tilalla voit mainiosti käyttää muita vastaavan kokoisia lohikaloja.

Kala kypsennetään kokonaisena uunissa, ja täytteekseen se saa pekonia, lehtikaalia ja puolukoita.

Helppoa ja herkullista!

Täytetty siika

4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 (noin 800 g) siika
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • Täyte
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 ps (100 g) lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 1 ps (200 g) puolukoita
  • Kastike
  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl sitruunapippuria (suolatonta)

Valmistusohje

Pyyhi kalan vatsaontelo ja pinnat puhtaiksi. Ripottele vatsaonteloon suolaa ja mustapippuria. Jos kala on iso, niin voit tehdä sen pintaan selkälihan kohdalle viiltoja, ja hieroa myös niihin suolaa ja pippuria. Nosta siika leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille.

Suikaloi pekoni. Irrota lehtikaalista lehtiruodit. Paloittele pehmeät osat. Kuori ja hienonna sipuli.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa pekonit kuumalle pannulle ja ruskista sekoitellen. Lisää lehtikaalit ja sipulit. Paista vielä hetki. Siirrä pannu sivuun ja lisää puolukat.

Täytä kalan vatsa pekoni-lehtikaaliseoksella. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kala on kypsää, kun selkäevä lähtee irti kevyesti vetämällä.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin mausteet. Tarjoa lisäksi perunoita ja vihersalaattia.

Vinkki: Jos kaikki täyte ei mahdu kalan vatsaan, niin tarjoa yli jäänyt erillisestä astiasta kalan lisukkeeksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.