Muikkuvartaat
Näistä vartaista tulee maistuvia hyvän marinadin ansiosta. Pienten kalojen grillaus vaatii malttia, sillä kypsänä kalat hajoavat helposti. Tukevat kaksoisvartaat tai halsteri helpottavat kalojen kääntelyä kypsennyksen aikana.
Seivästä pikkukalat kahteen vartaaseen, niin ne eivät pyöri käännellessä ja pysyvät paremmin ehjinä. Kuva: Sanne KatainenMuikkuvartaat
4 annosta
Ainekset
- 500 g perattuja muikkuja
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½–1 chili hienonnettuna
- 4 tillinoksaa
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta muikut tarvittaessa. Sekoita kulhossa öljyyn muut marinadin aineet. Nosta joukkoon muikut ja kääntele sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa 2–12 tuntia.
Valuta enin marinadi kaloista pois. Pujota kalat vartaisiin ja grillaa kuumassa grillissä pari minuuttia per puoli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
