Broilerinmaksamousse
Broilerinmaksasta voit valmistaa edullisesti ihanan moussen. Madeiralla tai jollain muulla väkevällä viinillä maustettuna siitä tulee hieno tarjottava vaikkapa leivän päällä.Broilerinmaksamousse
Ainekset
- 300 g broilerinmaksaa
- ½ l täysmaitoa
- 1 ½ dl kermaa
- ½ dl madeiraa
- 1 liivatelehti
- 50 g voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Liota maksat yön yli maidossa.
Huuhtele maksat ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista maksat kuumalla pannulla nopeasti, lisää madeira ja kiehauta.
Lisää kerma ja keitä hetki kasaan.
Liota liivate kylmässä vedessä.
Aja massa tehosekoittimessa tasaiseksi ja lisää voi sekä puristeltu liivate.
Siivilöi massa ja jäähdytä.
Vatkaa jäähtynyt massa vispilällä ja tarjoile paistetun mallasleivän sekä marinoitujen karpaloiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

