Appelsiini-inkiväärikastike kinkulle

Kinkun kanssa maistuu mainiolta appelsiinimarmeladilla ja tuoreella inkiväärillä maustettu kastike. Käytä kastikkeen pohjaksi kinkun paistolientä, niin saat kastikkeeseen hyvän syvän maun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kinkku kaipaa kaverikseen kastikkeen.
Kinkku kaipaa kaverikseen kastikkeen. Kuva: Jaana Kankaanpää

Appelsiini-inkiväärikastike kinkulle

6 annosta

Ainekset

  • 2 dl kinkun paistolientä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl ruskean kastikkeen suurustetta
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Mittaa kinkunpaistoliemi kattilaan. Lisää vesi, marmeladi, sinappi ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siivilöi kastikepohja ja kuumenna uudestaan. Vatkaa joukkoon suuruste ja keitä vielä minuutti. Lisää kerma ja tarkista maku.