Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Oletko kuullut englantilaisesta piccalillista? Näin valmistat etikkaista lisuketta kotona

Piccalilli on klassinen englantilainen etikkalisuke, jossa on kokin mielikasviksia, ja jonka liemi suurustetaan maissitärkkelysjauhoilla.
Englantilainen piccalilli on perinteinen kovien juustojen sekä kylmien liharuokien, kuten kinkun ja lihahyytelön, lisuke.
Englantilainen piccalilli on perinteinen kovien juustojen sekä kylmien liharuokien, kuten kinkun ja lihahyytelön, lisuke. Kuva: Sanne Katainen

Sinappijauhe ja kurkuma ovat piccalillin ehdottomat mausteet, ja samalla ne tekevät kokonaisuudesta keltaisen.

Klassisesti piccalilliä tarjotaan kylmien liharuokien ja kovien englantilaisten juustojen kanssa. Kannattaa kokeilla myös kinkkuvoileivän kaverina.

Muista etikkakasviksista piccalilli eroaa paitsi sakeutensa, myös sen suhteen, että tästä tuotteesta syödään myös liemi.

Piccalilli

noin 10 dl

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 kg kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaa, sipulia, kukkakaalia, paprikaa, fenkolia ja vihreitä papuja
  • Liemi
  • 1 ½ dl vettä
  • 4 dl omenaviinietikkaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • Maustetahna
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • ½ dl maissitärkkelysjauhoja
  • ½ dl hunajaa
  • ½ rkl sinapinsiemeniä
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl inkivääriä

Valmistusohje

Huuhtele tai kuori kasvikset ja leikkaa ne suupaloiksi.

Mittaa liemen aineet kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on liuennut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maustetahnaa varten paahda korianterinsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla hetki. Jäähdytä ja jauha morttelissa. Valmista maustetahna sekoittamalla aineet yhteen. Sekoita joukkoon ½ desiä etikkalientä. Lisää tahna koko ajan sekoittaen liemeen. Lisää myös kasvikset. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Jaa piccalilli puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen viileään siirtämistä. Anna piccalillin maustua jääkaapissa pari viikkoa ennen käyttöä. Tarjoa leikkeleiden, lihahyytelön sekä kovien juustojen kanssa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.