Piimäjuusto

Piimäjuusto
8–10 annosta
Ainekset
- 3 l täysmaitoa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 3–5 munaa
- 1 l piimää
Valmistusohje
Anna avaamattoman piimätölkin olla huoneenlämmössä yön yli, jotta sen happamuus lisääntyy.
Kuumenna maito sekoitellen lähes kiehumispisteeseen (95 astetta) paksupohjaisessa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää suola ja sokeri.
Vatkaa munat piimän joukkoon. Kaada piimä-munaseos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon.
Kuumenna seos uudelleen, kunnes se kuplahtaa (85–90 astetta). Sekoita koko ajan hiljalleen.
Nosta kattila pois levyltä. Peitä kannella. Anna heran erottua noin 30 minuuttia. Nosta massa reikäkauhalla kostealla sideharsolla vuorattuun juustokehään tai siivilään.
Käännä sideharso juuston päälle ja laita päälle kevyt paino. Anna jäähtyä muutamia tunteja. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.
Paistettu munajuusto
Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele pinta keltuaisella. Paista juustoa 250 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera.
Laktoositon munajuusto
Korvaa tavallinen maito ja piimä laktoosittomalla täysmaitojuomalla ja laktoosittomalla piimällä. Tarjoa hillon ja laktoosittoman kermavaahdon kanssa.
Maustamisvinkki
Mausta juusto tuoreella yrttisilpulla (1/2–1 dl) tai hienonnetulla valkosipulin kynnellä. Lisää mausteet varoen juustomassaan lävikössä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kuopiolainen Urban tarjosi kaupunkilounaiden aatelia ‒ lihapullien kaverina kerrankin muuta kuin perunaa29.1.
- Välimeren pasteijat12.4.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Jäätelön reseptimuutos ei kannattanut ‒ poiki valinnan vuoden ruokahuijaukseksi27.1. Tilaajalle
- Lievitystä Lapin-kuumeeseen: tee oikeaoppinen poronkäristys18.10.2020
- Tarjouksia metsästetään nyt ennätysmäärä – tällaisiin tarjouksiin suomalaiset tarttuvat06:00 Tilaajalle