Juokseva sulatejuusto tekee porokiusauksesta ihanaa ‒ kokeile reseptiä

Juuresten kuoriminen ja pilkkominen on aikaa vievää, joten juureskiusauksemme valmistetaan pakasteena myytävistä suikalejuureksista. Tällä kertaa kiusaus aateloidaan herkullisella poronjauhelihalla, ja juokseva sulatejuusto mehevöittää sekä koostumusta että makua.
Poro-juureskiusaus
4 annosta
- Ainekset
- 250 g poronjauhelihaa (pakaste)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita tai rypsiöljyä
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 ps (à 180 g) suikalejuureksia (pakaste)
- ½ prk (à 250 g) juoksevaa sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
- 2 dl ruokakermaa
- 1 rkl korppujauhoja
- ruohosipulia
Valmistusohje
Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauheliha ja paista sekoitellen, kunnes liha on lähes ruskistunut. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kumoa suikalejuurekset voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon lihaseos. Valuta päälle sulatejuusto ja ruokakerma. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Viimeistele ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit halutessasi lisätä porojauhelihan joukkoon myös 1 ps (150 g) kylmäsavupororouhetta. Siitä tulee ruokaan riittävästi suolaa, joten jätä reseptin suolalisäys pois.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Söin täällä: Hitaan herkuttelijalounastajan helmi
- Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Mummon lihapullat
- Maailman parhaat uunijuurekset