Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juokseva sulatejuusto tekee porokiusauksesta ihanaa ‒ kokeile reseptiä

Poro sopii erinomaisesti myös kiusaukseen.
Arkeen ja viikonloppulounaalle sopiva poro-juureskiusaus valmistetaan pakastejuuressuikaleista ja poronjauhelihasta.
Arkeen ja viikonloppulounaalle sopiva poro-juureskiusaus valmistetaan pakastejuuressuikaleista ja poronjauhelihasta.  Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juuresten kuoriminen ja pilkkominen on aikaa vievää, joten juureskiusauksemme valmistetaan pakasteena myytävistä suikalejuureksista. Tällä kertaa kiusaus aateloidaan herkullisella poronjauhelihalla, ja juokseva sulatejuusto mehevöittää sekä koostumusta että makua.

Poro-juureskiusaus

4 annosta

  • Ainekset
  • 250 g poronjauhelihaa (pakaste)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 ps (à 180 g) suikalejuureksia (pakaste)
  • ½ prk (à 250 g) juoksevaa sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna rasva pannulla. Lisää jauheliha ja paista sekoitellen, kunnes liha on lähes ruskistunut. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kumoa suikalejuurekset voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon lihaseos. Valuta päälle sulatejuusto ja ruokakerma. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Viimeistele ruohosipulilla ennen tarjoamista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Voit halutessasi lisätä porojauhelihan joukkoon myös 1 ps (150 g) kylmäsavupororouhetta. Siitä tulee ruokaan riittävästi suolaa, joten jätä reseptin suolalisäys pois.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.