Tuulihattu saa unelmaisen täytteen valmiista lakkarahkasta, jossa on vielä ylimääräinen lisäherkku

Tuulihattujen täytteen valkosuklaa maustaa valmiin lakkarahkan ja kermavaahto antaa pehmeää rakennetta.
Voit myös pakastaa tuulihatut. Halkaise ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Tuulihattu-unelmat
  • noin 30 pientä
  • Ainekset
  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa
  • Täyte
  • 1 prk (200 g) maustettua lakkarahkaa (Valio)
  • 100 g valkosuklaata sulatettuna
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa vesi, voi ja sokeri. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe siivilän läpi. Lisää seos kerralla kattilaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on yhtenäinen pallo. Ota levyltä ja anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää munat joukkoon yksitellen, reippaasti jokaisen jälkeen sähkövatkaimella vatkaten.

Pursota tai nosta kahdella lusikalla taikinasta leivinpaperin päälle pellille pieniä taikinanokareita. Jätä kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 20—25 minuuttia, uunin luukkua avaamatta.

Paloittele suklaa tukevaan pakastepussiin ja nosta se kuumaan veteen. Kun suklaa on tasaisen sulaa, pursota pussin leikatusta kulmasta noin 80 g suklaata rahkan joukkoon ja sekoita. Painele loppu suklaa ehjään kulmaan odottamaan koristelua. Jos suklaa jähmettyy, notkista se kuumassa vedessä. Nostele rahka-suklaaseokseen vaahdotettu kerma.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut, täytä lakka-suklaaseoksella, nosta hattu päälle. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja somista hatut suklaapursotuksin.