Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Porkkana-inkivääri-­kurkumalaatikko

Kun porkkanalaatikon maustaa kurkumalla ja fenkolilla sekä inkiväärillä, siihen tulee aivan uusi säväys. Riisin sijaan voi käyttää tattaria.
Porkkanalaatikon voi valmistaa riisin sijaan myös tattarisuurimoista. Jos jätät korppujauhot pinnalta pois, laatikko on myös gluteeniton.
Porkkanalaatikon voi valmistaa riisin sijaan myös tattarisuurimoista. Jos jätät korppujauhot pinnalta pois, laatikko on myös gluteeniton. Kuva: Sanne Katainen

Porkkana-inkivääri-­kurkumalaatikko

lisuke 6 hengelle

Ainekset

  • 2 kg porkkanaa
  • pätkä luomuinkivääriä raastettuna
  • 1–2 tl ruususuolaa, 2 tl kurkumaa, 2 tl mustapippuria, murskattua fenkolin siementä
  • 2 dl keitettyä tattarisuurimoa
  • 1 ½ dl kuohukermaa/kaurakermaa
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistusohje

Keitä ja soseuta porkkanat. (Voit laittaa jo keitinveteen hiukan suolaa, kurkumaa ja mustapippuria.) Lisää joukkoon muut ainekset, ­tarkista maku. Kaada seos voideltuun uuni­vuokaan, kuorruta pinta korppujauholla ja lisää päälle voinokareet. Paista 175 asteessa noin 30 ­minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohje: Tuuli Lovén