Porkkana-inkivääri-kurkumalaatikko
Kun porkkanalaatikon maustaa kurkumalla ja fenkolilla sekä inkiväärillä, siihen tulee aivan uusi säväys. Riisin sijaan voi käyttää tattaria.

Porkkanalaatikon voi valmistaa riisin sijaan myös tattarisuurimoista. Jos jätät korppujauhot pinnalta pois, laatikko on myös gluteeniton. Kuva: Sanne Katainen
Porkkana-inkivääri-kurkumalaatikko
lisuke 6 hengelle
Ainekset
- 2 kg porkkanaa
- pätkä luomuinkivääriä raastettuna
- 1–2 tl ruususuolaa, 2 tl kurkumaa, 2 tl mustapippuria, murskattua fenkolin siementä
- 2 dl keitettyä tattarisuurimoa
- 1 ½ dl kuohukermaa/kaurakermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
Keitä ja soseuta porkkanat. (Voit laittaa jo keitinveteen hiukan suolaa, kurkumaa ja mustapippuria.) Lisää joukkoon muut ainekset, tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, kuorruta pinta korppujauholla ja lisää päälle voinokareet. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ohje: Tuuli Lovén
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Paraisten piparkakut
- Kamupakin perustajille 100 000 euron Sininen pallo –ympäristöpalkinto
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon