Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
Oletko koskaan kokeillut, miten punajuuri taipuu chutneyn raaka-aineeksi? Nyt kannattaa testata.
Punajuurichutney maistuu liha-, kala- ja maksaruokien kanssa. Kokeile myös briejuuston kaverina. Kuva: Sanne KatainenKoska punajuuret eivät keittämällä soseudu, niin chutney viimeistellään sosemaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Punajuurichutney
noin 5 dl valmista chutneya
- Ainekset
- 250 g punajuuria
- 1–2 omenaa
- 2 sipulia
- 1 dl omenamehua
- ¾ dl omenaviinietikkaa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl inkivääriä raastettuna
Valmistusohje
Kuori ja lohko punajuuret. Siirrä kattilaan ja peitä vedellä. Keitä, kunnes lohkot ovat kypsiä, eli koosta riippuen noin 30 minuuttia.
Kuori omenat tarvittaessa. Lohko hedelmäliha ja poista siemenet ja kanta. Kuori ja lohko sipulit.
Kaada kypsistä punajuurista vesi pois. Lisää kattilaan omenat, sipulit, omenamehu, omenaviinietikka, sokeri ja raastettu inkivääri.
Kiehauta ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Voit jättää kasviksiin rakeisuutta tai soseuttaa täysin sileäksi.
Purkita chutney kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä ja tarjoa liha-, kala- ja maksaruokien kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

