Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
Tuoreesta basilikasta pyöräytät hetkessä yksinkertaisen, mutta huikean hyvän pastakastikkeen.Pestokastike
6 annosta
- Ainekset
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 dl pinjansiemeniä
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1–1½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa basilika pienemmäksi ja pane tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Käytä myös varret.
Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon parmesaaniraasteen, pinjansiementen, sitruunamehun sekä suolan ja pippurin kanssa.
Hienonna ainekset ja lisää samalla öljyä, kunnes pesto on sopivan paksuista. Kastikkeeseen saa jäädä purutuntumaa.
Tarjoa pestoa pastan kastikkeena, leivän levitteenä tai käytä erilaisten kasvisruokien maustajana.
Vinkki: Jos haluat pestosta miedomman, korvaa osa oliiviöljystä rypsiöljyllä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

