Itämaiset riistakebakot
Mausta riistalihaa vaihteeksi kansainväliseen tapaan.
Voit myös esikypsentää kebakot uunissa ja antaa niille grillissä vain nopean pintakäsittelyn. Kuva: Vesa-Matti Väärä(12 kpl)
400 g riistajauhelihaa
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl pinjansiemeniä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl kanelia
chilijauhetta maun mukaan
Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä noin tunnin ajan ennen käyttöä.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna taikinan levätä hetken. Jaa taikina 12 osaan. Leivo niistä varrastikkujen ympärille pötköt ja kypsennä ne keskilämpöisessä grillissä läpikypsiksi.
Tarjoa vaikkapa kermaviilistä tehdyn maustekastikkeen, hyvän leivän ja salaatin kanssa.
Vinkki! Voit myös kypsentää pötköt uunissa (15 minuuttia 200 asteessa) ja tehdä pintakäsittelyn nopeasti kuumalla grillillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
