Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mantelicroissant kruunaa aamupalan tai kahvihetken – näin valmistat tämän herkun nopeasti valmistaikinasta

Ranskalaisten kahviloiden klassikkoleivonnainen syntyy valmistaikinasta, johon kääräistään mantelimassatäytettä ja pintaan ripotellaan reilusti mantelilastuja.
Valmistaikinasta paistat hetkessä mehevät mantelicroissantit herkutteluhetkeen.
Valmistaikinasta paistat hetkessä mehevät mantelicroissantit herkutteluhetkeen. Kuva: Carolina Husu

Mantelicroissantit

6 kpl

Ainekset

  • 1 tlk (240 g) croissant-tuoretaikinaa (Danerolles)
  • 75 g mantelimassaa
  • (pari tippaa karvasmanteliaromia)
  • 25 g voita
  • 1 kananmuna
  • ½ dl mantelilastuja
  • Viimeistelyyn
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota taikina huoneenlämpöön.

Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Jos massa on kovaa, raasta se karkealla terällä. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliaromia.

Avaa taikinapakkaus ja levitä taikina leivinalustalle. Leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Jaa mantelimassaseos tasaisesti taikinakolmioiden leveään päähän. Rullaa leveästä päästä aloittaen croissantin muotoon.

Nosta mantelicroissantit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle tomusokeria. Tarjoa lämpiminä.