Mantelicroissant kruunaa aamupalan tai kahvihetken – näin valmistat tämän herkun nopeasti valmistaikinasta
Ranskalaisten kahviloiden klassikkoleivonnainen syntyy valmistaikinasta, johon kääräistään mantelimassatäytettä ja pintaan ripotellaan reilusti mantelilastuja.
Mantelicroissantit
6 kpl
Ainekset
- 1 tlk (240 g) croissant-tuoretaikinaa (Danerolles)
- 75 g mantelimassaa
- (pari tippaa karvasmanteliaromia)
- 25 g voita
- 1 kananmuna
- ½ dl mantelilastuja
- Viimeistelyyn
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota taikina huoneenlämpöön.
Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Jos massa on kovaa, raasta se karkealla terällä. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliaromia.
Avaa taikinapakkaus ja levitä taikina leivinalustalle. Leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Jaa mantelimassaseos tasaisesti taikinakolmioiden leveään päähän. Rullaa leveästä päästä aloittaen croissantin muotoon.
Nosta mantelicroissantit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle tomusokeria. Tarjoa lämpiminä.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Tänään vietetään koulumaitopäivää – poimi herkullinen välipalasmoothieresepti talteen
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Alko nostaa hintojaan: Näin hallituksen veronkorotus näkyisi keväällä tuotteiden hintalapuissa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita