Mahtava arkiruoka: Juustoinen broileripasta valmistuu myös kypsästä broilerista
Juustoinen broileripasta on loistava ruoka esimerkiksi silloin, kun aiemmalta aterialta on jäänyt broilerinlihaa yli.
Amerikkalaisesta mac & cheese -vuoasta inspiraation saaneeseen juustoiseen pastaan lisätään broileria ja herneitä. Tällä pysyy nälkä poissa pitkään. Kuva: Sanne KatainenRuokaa varten voi myös ostaa kaupasta pari valmiiksi grillattua broilerin koipireittä. Pastaa ei tarvitse ruokaa varten erikseen keittää, vaan se kypsyy uunissa. Tämän maukkaan ja helpon ruoan innoittajana on toiminut klassinen amerikkalainen mac & cheese.
Juustoinen broileripasta
4 annosta
- Ainekset
- 2 kypsää broilerin koipireittä
- 250 g pastaa, esim. makaronia tai kierrepastaa
- ½ ps (à 200 g) herneitä (pakaste)
- 5 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
- 1 prk (250 g) juoksevaa sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija cheddar)
- 1 tl timjamia
- ½ tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
- Pinnalle
- 1 dl juustoraastetta
- Vuoan voiteluun
- 2 tl öljyä tai margariinia
Valmistusohje
Paloittele luista irrotettu broilerinliha suupaloiksi.
Voitele uunivuoka kevyesti. Sekoita vuoassa makaronit, lihat ja herneet keskenään.
Kiehauta vesi kattilassa ja luota siihen liemikuutio. Sekoita joukkoon myös sulatejuusto, kerma ja mausteet. Kaada neste vuokaan. Sekoita.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Sekoita muutama kerta kypsennyksen alkuvaiheessa. Jos ruoka tuntuu liian kuivalta, niin lisää siihen 1–2 desiä vettä. Ripottele noin 40 minuutin kuluttua pinnalle juustoraastetta.
Tarjoa juustoisen broileripastan kanssa salaattia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
