Ruuan hinnan nousu ja sen vieminen loppuhintoihin on ”valtava haaste” ‒ uusi ketju aikoo avata Suomeen 30 ravintolaa ja suunnitelmissa siintää haamukeittiö
Perinteiset kassat on tarkoitus poistaa jossain vaiheessa. Ruuan hinnan nousu ja sen vieminen loppuhintoihin on valtava haaste, toimitusjohtaja Toni Kivilahti sanoo.
Lähes 80 prosenttia Barot’sin tuotevalikoimasta on hampurilaisia. Liikepaikkaa vaille valmiissa konseptissa on ravintolasali- ja keittiömoduuleista koostuva rakennus, joka on myös siirrettävissä. Kuva: Barot'sBarot’s-ravintolaketjun tavoitteena on perustaa Suomeen 30 ravintolaa.
Lisäksi parhaillaan tutkitaan Espanjan markkinaa, kertoo Barot’sin toimitusjohtaja Toni Kivilahti tiedotteessa.
Kivilahden mukaan nykyinen maailmanpoliittinen tilanne voi olla toimialalle kovempi isku kuin koronapandemia. Ruuan hinnan nousu ja sen vieminen loppuhintoihin on valtava haaste.
”En muista koskaan olleen tällaisia ruuan hinnan korotuksia, vaikka olen ollut alalla pitkään.”
Franchising-ketjun ovat luoneet Puuilon perustaja Markku Tuomaala ja Scanburgerin perustaja Elias Sarajärvi.
Barot’s-ketjulla on Suomessa kuusi fast casual -ravintolaa. Fast casual asettuu pikaruokaravintoloiden (fast food) ja perinteisten ravintoloiden (casual dining) välimaastoon.
Kivilahden mukaan sijoittuva fast casual on maailmanlaajuisesti eniten kasvava ravintolakategoria.
Ensimmäinen ravintola avattiin Järvenpäähän vuonna 2018 ja viimeisin Raisioon helmikuussa. Nyt ravintolaketju työllistää noin 90 ravintola-alan ammattilaista.
”Pääkaupunkiseutu ja muut yliopistokaupungit ovat isoja painopistealueita. Tavoittelemme retail park -tyyppisiä kaupallisia alueita, mutta olemme kiinnostuneita myös kauppakeskuksista”, Kivilahti sanoo tiedotteessa.
”Kirjasimme kansainvälistymisstrategiaamme ennen koronaa, että vuonna 2023 meillä on ensimmäinen ravintola ulkomailla. Parhaillaan tutkimme Espanjaa.”
En muista koskaan olleen tällaisia ruuan hinnan korotuksia, vaikka olen ollut alalla pitkään.
Lähes 80 prosenttia Barot’sin tuotevalikoimasta on hampurilaisia.
Kivilahti kertoo, että tavoitteena on poistaa perinteiset kassat jossain vaiheessa.
”Niiden rinnalla olemme jo voimakkaasti kehittäneet digitaalisia monikanavaratkaisuja, verkkokauppaa, lähettipalvelua, itsepalvelua ja mobiilia.”
Kehitteillä on myös hybridikonsepti. Liikepaikkaa vaille valmiissa konseptissa on ravintolasali- ja keittiömoduuleista koostuva rakennus, joka on myös siirrettävissä.
Tähän on tarkoituksena yhdistää lähettipalvelun kautta toimiva, ruokaa toimitettavaksi valmistava haamu- tai pilvikeittiö (cloud kitchen), tiedotteessa kerrotaan.
Ajatuksena on palvella entistä paremmin sekä autolla paikan päälle saapuvaa että kotona ruokailevaa asiakasta.
Lisäksi Barot’s kertoo aikovansa tulevaisuudessa vahvistaa omaa tuotekehitystä ja raaka-aineiden valmistusta sekä näitä tukevaa tukkuliiketoimintaa.
"Lähtökohtaisesti tuotannon ja tukkuliiketoiminnan yksikkö palvelee omia ravintoloitamme, mutta tulevaisuudesta ei toki tiedä, voisiko se palvella myös muita ravintoloita."
Lue myös:
Edit. 2.6.22 klo 12.43 lisätty viimeinen sitaatti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



