Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan

Hyvän maun lisäksi nokkoskeitosta saa rautaisen annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Nokkonen sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä C-vitamiinia, kivennäisaineita ja foolihappoa. Rautaa on moninkertaisesti pinaattiin verrattuna.
Ruisleipä maistuu nokkosista valmistetun keiton kanssa.
Ruisleipä maistuu nokkosista valmistetun keiton kanssa. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Nokkoskeitto
  • 4 annosta
  • Ainekset
  • 1 l nokkosia
  • 50 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 rasia (250 g) yrttistä tuorejuustoa, esimerkiksi basilika
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • Tarjoiluun
  • nippu ruohosipulia
  • 2 munaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele ja ryöppää nokkoset. Soseuta nokkoset noin puolen maitomäärän kanssa.

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa nokkosmaito vähitellen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Lisää loppu maito ja juusto. Kypsennä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten. Mausta ja tarkista maku.

Keitä munat kypsiksi ja hienonna haarukalla. Lisää munahakkelusta ja ruohosipulisilppua keittoannoksen päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa lisäksi ruisvoileipää.