Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan
Hyvän maun lisäksi nokkoskeitosta saa rautaisen annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Nokkonen sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä C-vitamiinia, kivennäisaineita ja foolihappoa. Rautaa on moninkertaisesti pinaattiin verrattuna.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- Nokkoskeitto
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 l nokkosia
- 50 g voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 1 rasia (250 g) yrttistä tuorejuustoa, esimerkiksi basilika
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- Tarjoiluun
- nippu ruohosipulia
- 2 munaa
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huuhtele ja ryöppää nokkoset. Soseuta nokkoset noin puolen maitomäärän kanssa.
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa nokkosmaito vähitellen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lisää loppu maito ja juusto. Kypsennä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten. Mausta ja tarkista maku.
Keitä munat kypsiksi ja hienonna haarukalla. Lisää munahakkelusta ja ruohosipulisilppua keittoannoksen päälle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa lisäksi ruisvoileipää.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Helle potkaisi mansikan pääsatokauden käyntiin – 70-90 prosenttia tilojen tarvitsemasta työvoimasta saatu palkattua11:30
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Välimerellinen kasvispelti24.7.2020
- Raparperimehu15.5.2019