Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan
Hyvän maun lisäksi nokkoskeitosta saa rautaisen annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita. Nokkonen sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä C-vitamiinia, kivennäisaineita ja foolihappoa. Rautaa on moninkertaisesti pinaattiin verrattuna.- Nokkoskeitto
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 l nokkosia
- 50 g voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- 1 rasia (250 g) yrttistä tuorejuustoa, esimerkiksi basilika
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- Tarjoiluun
- nippu ruohosipulia
- 2 munaa
Valmistusohje
Huuhtele ja ryöppää nokkoset. Soseuta nokkoset noin puolen maitomäärän kanssa.
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa nokkosmaito vähitellen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lisää loppu maito ja juusto. Kypsennä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten. Mausta ja tarkista maku.
Keitä munat kypsiksi ja hienonna haarukalla. Lisää munahakkelusta ja ruohosipulisilppua keittoannoksen päälle.
Tarjoa lisäksi ruisvoileipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

