Mehevä kantarellipiirakka: Kesäisen kahvipöydän varma hitti
Ruokaisana lisänä brunssilla maistuu mehevä kantarellipiirakka.Kantarellipiirakka
8 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 100 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunamuusijauhetta
- ¾ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl kylmää vettä
- Täyte
- 1 l kantarelleja
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 rkl sitruunamehua
- 1–2 rkl timjamia silputtuna
- noin ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
Valmistusohje
Sulata voi. Sekoita jauhot, perunamuusijauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kuiviin aineksiin vesi ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 28 cm).
Kumoa taikina vuokaan ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Nosta taikinavuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Puhdista ja paloittele sienet. Kumoa ne pannulle ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja lisää se ja voinokare sienten joukkoon. Paista muutama minuutti.
Mausta sieniseos sitruunamehulla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun jäähtymään.
Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Kääntele sieniseos joukkoon.
Pistele taikinapohja haarukalla ja paista sitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kaada kantarellitäyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta vähän jäähtyneenä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

