Hirvirillette
Hirvirillette vaatii aikaa, mutta on yksinkertainen valmistaa. Hauduta lihat kasvisliemessä yön yli mureaksi ja sen jälkeen revi ne. Tuloksena on nyhtöhirveä eli pulled moosea. Revityn lihan joukkoon lisätään voita ja juurespyrettä, joka pitää lihan kosteana ja imee rasvan.

Hirvirilleten valmistaminen kysyy aikaa ja vaivaa, mutta tulos on sen arvoinen. Lisänä tarjotaan cheddar-perunakakkua ja porkkanasalaattia. Kuva: Johannes Tervo
Hirvirillette
Ainekset
Haudutus
- 1,5 kg hirvenlihaa (esim. kylkilihoja, potkaa, niskaa)
- noin 2 l vettä (niin että lihat peittyvät)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 porkkana
- 6 mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl (20 g) suolaa
Pyre
- 1–2 (100 g) porkkanaa
- 1–2 (100 g) sipulia
- pala (100 g) juuriselleri
- 4 katajanmarjaa
- 200 g voita
- 2 dl (200 g) haudutuslientä
- 3 tl (15 g) suolaa
Valmistusohje
Laita haudutusainekset syvään uunivuokaan. Hauduta 100 asteessa uunissa noin 8 tuntia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja pilko tällä välin pyreen juurekset. Laita kattilaan juurekset, voi, mausteet ja siivilöi haudutuslientä mukaan. Keitä juurekset kypsiksi ja soseuta koko keitos pyreeksi.
Revi hirvenlihat syitä myöden pieneksi ja irti kalvoistaan. Kun lihat on tarpeeksi nyhdetty, lisää lihat pyreen joukkoon. Lämmitä massa kattilassa koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Tarjoa cheddar-perunakakun kera.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Laivojen jouluruokapöydät testissä – niukin ihastutti hinnallaan ja laadullaan
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Aarre | Uunissa paahdettu peuranfilee
- Ellen Svinhufvudin kakku
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon