Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
Tämä uunipuuro saa makua kauramaidosta ja omenoista.
Kauramaitoon valmistettu uuniomenapuuro saa lisämakua pähkinöistä ja kardemummasta. Kuva: Carolina HusuKaurahiutaleet ovat ehdottomasti suosituimmat puuron ainekset. Tavallisesti aamupuuro hautuu liedellä, mutta sen voi tehdä vaikkapa viikonlopulla uunipuurona. Isoista kaurahiutaleista valmistettu uunipuuro saa lisämakua kauramaidosta, omenoista ja kirpeistä puolukoista. Kardemumman maku tuo juhlavuutta puuroon.
Uuniomenapuuro
4 annosta
- Ainekset
- 1 rkl öljyä
- 350 g (4–6) omenoita
- 1 dl kuorellisia pähkinöitä tai manteleita
- 5 dl kauramaitoa
- 2 dl isoja kaurahiutaleita
- 1 dl puolukoita
- 2 rkl siirappia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
- Tarjoiluun
- maitoa
Valmistusohje
Voitele korkeareunainen uunivuoka. Huuhtele kotimaiset omenat ja leikkaa paloiksi. Rouhi pähkinät tai mantelit veitsellä. Sekoita vuoassa kaikki ainekset keskenään. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa puuron kanssa maitoa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
