Valmista klassista jenkkiruokaa suomalaisesta kyyhkystä – jalapenopopperit ovat erinomaista sormiruokaa
Jalapenopopperit on Yhdysvalloissa klassinen kyyhkyruoka.
Kyyhkypopperit, eli hiukan tuliset jalapenot, tuorejuusto, kyyhkynliha ja pekoni ovat grillikauden päättäjäisten vetonaula. Kuva: Sanne KatainenSepelkyyhky on Suomen metsästetyin riistalaji, sillä sen vuotuinen saalismäärä normaalivuosina on yli 300 000 yksilöä. Vaikka lintu on verraten pienikokoinen, riittää tästä määrästä kuitenkin syötävää.
Jalapenopopperit on Yhdysvalloissa klassinen kyyhkyruoka. Se sopii meillekin mainiosti, sillä kyyhkynmetsästyksen alkaessa grillauskausi on vielä käynnissä. Grillin sijaa popperit voi valmistaa myös pannulla.
Poppereissa halkaistu jalapeno täytetään tuorejuustolla sekä kyyhkynlihasuikaleella ja kääritään pekoniin. Näin syntyy herkullinen näppiruoka, jonka kruunaa dippikastike. Loistava idea myöhäiskesän grillijuhliin, tai vaikkapa rapujuhlien alkupalaksi.
Kyyhkypopperit
4 annosta
- Ainekset
- 4 kyyhkynrintafileetä (nahatonta)
- ¼ tl suolaa
- 6–8 jalapenoa (tuoretta)
- ½ rs (à 200 g) tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
- 1 pkt (170 g) pekonia
- Kastike
- 1 prk kermaviiliä
- ½–1 tl sriracha-chilikastiketta
- ¼ tl mustapippuria
- (1/4 tl suolaa)
- Lisäksi
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Aloita sekoittamalla kermaviilikastikkeen aineet keskenään. Nosta jääkaappiin maustumaan popperien valmistamisen ajaksi.
Puhdista rintafileet ja leikkaa ne pitkittäin 2–3 suikaleeseen. Suolaa lihat kevyesti. Puolita jalapenot pitkittäin ja poista siemenet.
Täytä jalapenopuolikkaiden sisäosat tuorejuustolla ja nosta juuston päälle kyyhkynlihasuikale. Kääri puolikkaat pekoniin ja kiinnitä cocktailtikulla.
Grillaa popperit keskilämmöllä ahkerasti käännellen, kunnes pekoni on ruskistunut ja liha kypsynyt. Tarjoa heti kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit kypsentää popperit myös pannulla liedellä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
