Avokadotahna
Avokadotahna sopii erinomaisesti dippikastikkeeksi maissilastuilla tai vihannestikuille.
Avokadotahna, kermaviilikastike, valmis tomaattisalsa ja dipattavat maissilastut pitävät nälän loitolla. Kuva: Jaana KankaanpääAvokadotahna
4–6 annosta
Ainekset
- 2 kypsää avokadoa
- 1–2 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulin kynsi
- 1/2 pientä mietoa chilipalkoa
- 1/4 tl suolaa ja sokeria
- 1 maustemitta mustapippurirouhetta
- (ranskankermaa)
Pinnalle
- tomaattikuutioita
Valmistusohje
Irrota avokadon hedelmäliha ja hienonna se karkeasti haarukalla limetti- tai sitruunamehun kanssa (jotta avokadon väri ei tummu). Lisää hienoksi silputut valkosipuli ja chili sekä muut mausteet. Lisää ranskankermaa, jos haluat notkeamman ja vaaleamman värin.
Anna maustua jääkaapissa hetki. Tarjoa dippikastikkeena. Koristele tahna pienillä tomaattikuutioilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
