Perinteisestä Pihlaja-marmeladista tuli markkinoille uusi versio, joka ei sisällä yhtään pihlajanmarjaa – näin Fazer perustelee
Pihlaja-marmeladimakeisten valmistus aloitettiin vuonna 1895 Fazerin Kluuvikadun konditoriassa Helsingissä. Alkuperäiseen reseptiin käytettiin pihlajanmarjoja.Fazer on tuonut markkinoille uuden version Pihlaja-marmeladista. Hillomaisessa muodossa myytävä Pihlaja-hedelmävelmiste ei kuitenkaan ole valmistettu pihlajanmarjasta. Pääraaka-aineita ovat päärynäsose ja sokeri.
Ainesosaluettelon mukaan tuotteessa ei ole käytetty pihlajanmarjaa. Viestintäjohtaja Anniina Niemistö Fazer Lifestyle Foodsista kertoo, että tuotteessa ei ole myöskään pihlajanmarja-aromia.
Miksi Pihlaja valmistetaan päärynästä?
”Olemme pyrkineet siihen, että Fazer Pihlaja -hedelmävalmiste vastaa maullisesti Fazer Pihlaja-makeisen makumaailmaa. Hedelmävalmisteessa ei käytetä pihlajanmarjoja, sillä niiden kaupallinen tuotanto on vähäistä, eikä pihlajanmarjoja ole markkinoilla saatavissa riittävää määrää”, Niemistö vastaa MT:lle sähköpostilla.
”Markkinointinimessä tai kuvaavassa elintarvikenimessä ei käytetä sanaa pihlajanmarja, joten tuotteen ei nimen perusteella voi olettaa sisältävän pihlajanmarjaa”, hän kertoo.
Niemistön mukaan Pihlaja on tuotteen markkinointinimi, joka viittaa Fazerin klassikkomakeiseen. Pihlaja-marmeladia on valmistettu jo vuodesta 1895 alkaen.
Alkuperäisessä marmeladireseptissä käytettiin pihlajanmarjaa. Reseptiä kuitenkin muutettiin 1980-luvulla pihlajanmarjojen huonon saatavuuden vuoksi. Samalla tuotteen nimi vaihdettiin Pihlajaksi.
Niemistön mukaan uuden Pihlaja-hedelmävalmisteen etiketin kettu tuo kuluttajille mieleen tutun Pihlaja-makeisen.
”Tuotteen nimi ja pakkauksen ulkoasu kertovat useimmille suomalaisille kuluttajille, että tuote maistuu samalta kuin makeiset.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



