Herkkujen Suomi -tapahtuma laajenee
Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumaan on tulossa ennätysmäärä lähi- ja luomuruuan tuottajia eri puolilta maata.Kotimaisen ruuan ja oluen tapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla toista kertaa.
Tuotteitaan tulee elokuun lopulla maistattamaan ja myymään 140 pientuottajia, kun viime vuonna määrä oli noin sata. Näytteilleasettajien paikat ovatkin lähes loppuunmyyty.
Kävijä pääsee maistelemaan 18 maakunnan makuja. Erikoisuuksia tarjoilevat muun muassa jäätelöyrittäjät, jotka valmistavat tuotteensa oman tilan lehmien maidosta.
Oluen ystävillä on varaa valita lempijuomansa. Tarjolla on yli 40 kotimaista olutmerkkiä pienimmistä panimoista suurimpiin.
Kävijämäärä saattaa järjestäjien arvion mukaan nousta 100 000:n tuntumaan, kun viime vuonna Rautatientorilla vieraili 58 000 ihmistä. Herkuttelun kestoa on pidennetty kahdesta kolmeen päivään.
”Tapahtuman suosio yllätti meidät viime vuonna totaalisesti”, pääjärjestäjiä edustavan MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen sanoo.
Järjestäjinä ovat MTK:n lisäksi ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC, Pienpanimoyhdistys, Lammin Sahti, maa- ja metsätalousministeriön Ruoka-Suomi -teemaryhmä sekä Aitoja makuja II-hanke.
Kolmipäiväinen tapahtuma pyörähtää käyntiin torstaina 23. elokuuta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

