Kalkkunatäytteiset rieskarullat
Kalkkunalla ja piparjuurituorejuustolla täytetyt rieskarullat ovat näppärää pikkupurtavaa.

Rieskarullista saat näppärästi pikkupurtavaa, ja kokonaisina ne on helppo kuljettaa vaikka eväiksi. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kalkkunatäytteiset rieskarullat
noin 16 palaa, 4 annosta
Ainekset
- 2 ohutta, suorakaiteen muotoista rieskaa
- 100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
- 100 g kevätsipulia
- noin 100 g savukalkkunaviipaleita
- 100 g pala kurkkua
- 50 g rucolaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1—2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Levitä rieskoille ensin tuorejuustoa, tasaisesti reunoilta reunoille asti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ripottele päälle viipaloidut kevätsipulit. Levitä päälle kalkkunaviipaleet ja sitten ohuiksi tulitukuiksi leikattu kurkku ja rucola. Lusikoi päälle murskatulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai valmista aiolia eli valkosipulimajoneesia.
Kääri rieskat pitkältä sivulta tiukoiksi rulliksi kääretortun tapaan. Kietaise rullat kelmuun ja anna odottaa jääkaapissa tarjoiluhetkeä. Leikkaa rullat reilun parin sentin paloiksi. Keihästä cocktailtikku läpi ja nosta tarjolle tervetuliaisjuoman seuraksi.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.