Ranskassa kielletään hedelmien ja vihannesten pakkaaminen muoviin – Suomessa ajatellaan, että elintarvikkeen säilyvyys on tärkeintä
Kierrätysmuovin osuus ruokapakkauksissa kasvaa ja niiden kierrätettävyyttä parannetaan. Pakkauksen osuus ruuan hiilijalanjäljestä on pieni.

Elintarvikepakkauksia kehitetään vähentämällä muovin määrää ja suosimalla kierrätysmuovia. Kuva: Sanne Katainen, Jarkko Sirkiä
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Suomen suosituimman valmisruuan resepti on pysynyt muuttumattomana 65 vuotta15.5.
- Suomen ylioppilaskuntien liitto tarjoaa jatkossa vain kasvipohjaista ruokaa ‒ saman päätöksen tekivät Lapin yliopisto-opiskelijat20.5.
- Talkooväen ruokkiminen onnistuu helposti suurella sopalla ja pannupullalla21.5.
- Muikuista syntyy maukas alkupala tomaatin ja valkosipulin voimin 19.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Söin täällä: Kokin tekemä munakas kohottaa mielen Lappi-henkisellä aamiaisella20.5.
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019