Kotimainen pikaruokajätti käyttää kohuyhtiö Kaivon Lihan tuotteita: "Emme erottele alkuperämaiden osuuksia, koska ne vaihtelevat eräkohtaisesti"
Hesburgerin naudanlihapihvien liha tulee joko Tanskasta tai Suomesta.
Pihvien liha on tullut Tanskasta tai Suomesta Hesburgerin mukaan jo pidemmän aikaa. Kuva: Ville-Petteri MäättäMT kertoi aiemmin, että Atrian osin omistama Kaivon Liha Kaunismaa Oy käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa.
Kaivon Lihalla on vahva asema etenkin hampurilaispihvien ja kebab-tuotteiden valmistajana. Sen asiakkaita ovat lähinnä pikaruokaketjut ja Food Service -asiakkaat.
Yksi asiakkaista on kotimainen pikaruokajätti Hesburger. Hesburgerin naudanlihapihvien lihat tulevat joko Tanskasta tai Suomesta.
Pihvien liha on tullut Tanskasta tai Suomesta Hesburgerin mukaan jo pidemmän aikaa. Tänä tai viime vuonna tällä rintamalla ei ole Hesburgerin mukaan tapahtunut olennaisia muutoksia.
Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että Hesburgerilla ollaan tietoisia siitä, että suomalaisen lihan osuus pienempi kuin tanskalaisen.
Santos ei kuitenkaan kerro, miten suuri osuus pihvien lihasta on suomalaista.
"Emme erottele alkuperämaiden osuuksia, koska ne vaihtelevat eräkohtaisesti", hän perustelee.
Naudanlihan sijaan Hesburgerin käyttämä sianliha on Santosin mukaan aina suomalaista.
Viime vuonna Hesburger osti yli 2,3 miljoonaa kiloa naudanlihaa.
Viestintäpäällikkö korostaa, että tuotekehitysvaiheessa Hesburgerilla testataan erilaisia raaka-ainevaihtoehtoja, ja raaka-ainevalinnoissa suositaan suomalaista mahdollisuuksien mukaan.
"Kotimaisuuden ohella raaka-aineiden valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten maku, laatu, saatavuus, hinta sekä toimitusvarmuus", Santos muistuttaa.
Lue lisää:
Atrian osin omistama Kaivon Liha käyttää tuotteissaan pääosin ulkomaista lihaa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

