Paprikafocaccia
Paprikafocaccia
1 kpl
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 25 g (1/2 palaa) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 1/2 -4 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Voiteluun
- 3 rkl voisulaa
Päälle
- keltainen paprika
- mustia kivettömiä oliiveja
- tuoretta rosmariinia
- minitomaatteja
- ruohosipulia
- sumac-maustetta
Valmistusohje
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita puuhaarukalla jauhot joukkoon sekä lopuksi voisula. Kaada taikina leivinpaperille uunipelille. Taputtele jauhotetulla kädellä noin sentin paksuiseksi soikioksi, noin 25 cm x 35 cm. Peitä leivinliinalla ja kohota.
Voitele kohonnut levy voisulalla. Ripottele sumac-jauhetta focaccian alareunaan ikään kuin mullaksi, mistä kasvaa rosmariiniruoho sekä ruohosipulivartinen auringonkukka. Paina puolitetut oliivit taikinaan.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

