Paprikafocaccia

Italialaisen focaccian voi koristella vaikkapa kesämaisemaksi. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paprikafocaccia
1 kpl
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 25 g (1/2 palaa) hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 1/2 -4 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Voiteluun
- 3 rkl voisulaa
Päälle
- keltainen paprika
- mustia kivettömiä oliiveja
- tuoretta rosmariinia
- minitomaatteja
- ruohosipulia
- sumac-maustetta
Valmistusohje
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita puuhaarukalla jauhot joukkoon sekä lopuksi voisula. Kaada taikina leivinpaperille uunipelille. Taputtele jauhotetulla kädellä noin sentin paksuiseksi soikioksi, noin 25 cm x 35 cm. Peitä leivinliinalla ja kohota.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Voitele kohonnut levy voisulalla. Ripottele sumac-jauhetta focaccian alareunaan ikään kuin mullaksi, mistä kasvaa rosmariiniruoho sekä ruohosipulivartinen auringonkukka. Paina puolitetut oliivit taikinaan.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle