Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paprikafocaccia

Italialaisen focaccian voi koristella vaikkapa kesämaisemaksi.
Italialaisen focaccian voi koristella vaikkapa kesämaisemaksi. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paprikafocaccia

1 kpl

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 25 g (1/2 palaa) hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 3 1/2 -4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Voiteluun

  • 3 rkl voisulaa

Päälle

  • keltainen paprika
  • mustia kivettömiä oliiveja
  • tuoretta rosmariinia
  • minitomaatteja
  • ruohosipulia
  • sumac-maustetta

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita puuhaarukalla jauhot joukkoon sekä lopuksi voisula. Kaada taikina leivinpaperille uunipelille. Taputtele jauhotetulla kädellä noin sentin paksuiseksi soikioksi, noin 25 cm x 35 cm. Peitä leivinliinalla ja kohota.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele kohonnut levy voisulalla. Ripottele sumac-jauhetta focaccian alareunaan ikään kuin mullaksi, mistä kasvaa rosmariiniruoho sekä ruohosipulivartinen auringonkukka. Paina puolitetut oliivit taikinaan.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.